diyabetik mutfak
Diyet Tarifleri
Çikolatalı Hindistan Cevizi Topları
- Malzemeler:
(20 adet)
📌125 g hindistan cevizi
📌 30 g bal
📌120 g labne
📌 1 paket vanilya
Kaplama için;
📌 20 g kakao
📌 30 g hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı:
Hindistan cevizi, labne,bal ve vanilyayı karıştırarak hamur kıvamına getirin. Ceviz büyüklüğünden biraz küçük toplar halinde şekil verin.2-3 dk dondurucuda bekletin.Benmari usulü erittiğimiz hindistan cevizi yağına kakaoyu ekleyin.Hindistan cevizi toplarını buzdolabından çıkartıp kakaolu karışım ile kaplayın.Afiyet olsun.⭐️Karbonhidrat sayımı yapanlar için 1 adet Hindistan cevizi topu 2 gr karbonhidrat içerir.