diyabetik mutfak
Diyet Tarifleri
Çikolatalı Puding
- Malzemeler (4 porsiyon):
📌5 silme yemek kaşığı yulaf unu (50 gr)
📌30g bitter çikolata (6 küçük kare)
📌500 ml laktozsuz süt
📌1 tatlı kaşığı bal (20g)
📌1 yemek kaşığı tereyağı (20g) (Oda sıcaklığında)
📌1 yemek kaşığı kakao (10g) - Üzeri için:
📌2 adet ceviz içi
📌Hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı:
Yulaf unu ve tereyağı kısık ateşte kavrulur. Ardından soğuk süt ve kakao eklenir. Kaynayıp kıvam almaya başlayana kadar karıştırarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra çikolata eklenir karıştırılır. Biraz soğuduktan sonra en son bal eklenir. Porsiyonlandıktan ve oda sıcaklığına ulaştıktan sonra yemeye hazır.Afiyet olsun J
⭐️ #karbonhidratsayımı için 1 porsiyonu 23 gram karbonhidrat içermektedir.