diyabetik mutfak
Diyet Tarifleri
Karnabahar Soslu Makarna
- Malzemeler: (3 porsiyon)
215 g tam buğday makarna (2 su bardağı)
350 g karnabahar
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
150 ml süt/bitkisel süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı az miktarda su ile süzmeden pişirelim. Sonrasında fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve üzerine parçalara ayırdığımız karnabahar, soğan, sarımsakları ekleyelim. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek 180 derece fırında 30 dk iyice yumuşayana kadar pişirelim. Ardından pişirdiğimiz sebzelere süt ilave ederek blendırdan geçirelim. Elde ettiğimiz sosumuzu makarnaya ekleyerek karıştıralım. Servis ederken üzerine maydanoz veya taze fesleğen ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun#Karbonhidrat sayımı 1 porsiyonu 55 g karbonhidrat içerir.