diyabetik mutfak

Diyet Tarifleri

Glutensiz Sufle

  • 3 porsiyon için malzemeler:
    📌 2 yumurta
    📌 25 gr tereyağı
    📌 15 gr keçiboynuzu unu
    📌 30 gr kakao
    📌 75 gr hurma püresi
    📌 5 g kabartma tozu
  • Hazırlanışı:
    Yumurtaları güzelce çırpalım. Daha sonra keçiboynuzu ununu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kapta hurma püresini ve erittiğimiz tereyağını karıştıralım ve ilk hazırladığımız harcın içine ekleyelim. En son kabartma tozunu ekleyip tekrar çırptıktan sonra harcı yağladığımız kalıplara dökelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk kontrollü bir şekilde pişirelim ve afiyet olsun😊

    ⭐️1 porsiyonu 25 g karbonhidrat içerir.

Diyabet Yönetimi ve Zihinsel Sağlık Desteğiyle Huzurlu Bir Yaşam.

İletişim

Bilgi Al